2010-11-22

Sytt till Barnsjukhuset!


Dessa små fodral ska jag skänka till Barnsjukhuset i Lund, för barn med immunbrist att ha sin medicindosa i. Inte så kul att gå runt med den blå dosan hängande om halsen=( Hoppas dessa små glada fodral kan pigga upp lite.


Eftersom alla mina tre barn har immunbrist tillbringar vi mycke tid på sjukhus bland sjuka barn, och känner att detta är det minsta jag kan göra.


Tänker även höra runt lite på de andra avdelningarna om det finns andra dosor ( till andra sjukdommar) som kan behöva ett lite gladare fodral!

11 kommentarer:

  1. Jättefina!
    Får man lov att vara nyfiken och fråga vad det är för immunbrist, och hur det yttrar sig och vad man gör åt det? Har själv 3 (av 7) barn som har autoimmun sjukdom, periodisk feber.

    SvaraRadera
  2. Klart du får fråga!!! Dom har igg brist( typ brist på immunförsvar) Vilket gör att dom är fruktansvärt infektionskänsliga, och att dom blir mycke sjukare än "friska" barn av samma sjukdom

    SvaraRadera
  3. Vad snäll du är! Det måste ju vara jättekul att få ett sådant fodral när man är sjuk!

    SvaraRadera
  4. Väldigt bra initiativ! Kan man muntra upp, så är det ju kanon. "Ibland kan det lilla göra stort". Man kan ju flytta fokus på sjukdom till något annat att tänka på ...

    SvaraRadera
  5. Åh, vilken fin idé! Hoppas de blir uppskattade :)

    SvaraRadera
  6. Du gör ett kanonjobb! Jättefina små fodral. Men vad är det för medicindoser barnen har runt halsen. Är det kontinuerlig tillförsel av medicin? Det ser ut som någon pumpanordning. Blev lite nyfiken eftersom jag jobbar på en barnklinik i Sverige.

    SvaraRadera
  7. Ja det är en liten pump som man har några timmar åt gången. Vår son får gammaglobulin i sin var 10nde dag=( Använder ni doser/pumpar där du jobbar?

    SvaraRadera
  8. Vilken fin sak du gör för barnen, och för dosorna ;)
    bra jobbat =)

    SvaraRadera
  9. Vilken bra ide, klart att det piggar upp! Nu när jag har börjat jobba är det lättast att träffas på helgen, ha det bra!

    SvaraRadera
  10. hittade precis din blogg =)
    jätte kul med tygaffären, jag kommer helt klart beställa, men inte just nu =)

    Å vilken bra ide med de små påsarna, jag tror du kommer förgylla mångabarns sjukhustillvaro med dem =) himla fint gjort av dig !!

    SvaraRadera
  11. Vad fina!!
    Har aldrig tänkt på det (har ju också immunbrist). Kanske man ska sy sig några fodral (har två pumpar samtidigt) så kanske det är roligare att ta sig en sprutomgång :-)

    SvaraRadera