2010-08-31

Tygsidan uppdaterad=)




Nu är alla tyger fotade och inlagda på tygsidan. Många nya hösttyger har kommit och ligger nu bara och väntar på att få bli kläder till något unikt barn. Hittar du något du blir sugen på så bara hör av dig=) Bilderna visar några av de nya plychtygerna!

2010-08-29

Älskade pingviner!




Helgen har varit fantastiskt bra. Tack alla som hälsa på mig på Mikaeli/Palmfestivalen.




Som lite belöning efter helgens jobb så blev det en runda till tygbutiken, gissa om jag blev glad när jag såg att mina älskade pingviner kommit i ytterligare två färger=)




Har massa ideer vad jag ska göra med dem. Har under eftermiddagen sorterat och fotat alla mina tyger och kommer under de närmsta dagarna uppdatera/göra om tygsidan. Kommer även att uppdatera butiken med de färdigsydda kläderna.

2010-08-27

Mikaeli/Palmfestivalen!




Detta är en liten liten del av vad jag kommer ha med mig på Mikaeli/Palmfestivalen som börjar i dag. Jag kommer finnas där med en massa nysydda saker och finfina erbjudanden. Hoppas att vi ses där!

2010-08-23

Triss i Klänningar


Sytt tre plychklänningar inför helgens marknad. Gillar att kombinera olika mönster i samma färger. Tycker dock att den röda blev lite trist så det får nog bli någon sorts applikation på den =)

2010-08-17

Bebisset!


En vän ringde i går kväll och frågade om jag hade något färdigt till en nyfödd pojke, som hon skulle träffa idag. Det hade jag tyvärr inte, men lovade givetvis att ordna något =) Fick fria händer, så när barnen lagt sig syddes detta set.

Tyg från S&S. Strl 62-68

2010-08-15

Mina unika barn!


Min pappa har fyllat år i helgen och för omväxlings skull så har jag hunnit sy även till mig själv=)

Tjejerna har själva valt tyger till sina klänningar, kantade med vikresår (älskar att använda vikresår, så smidigt) Teo fick en biltröja, och eftersom jag tycker att jag behöver träna på applikationer så fick han även ett stort T på ryggen. Till mig blev det en ganska enkel tröja med lite rynk över axelpartiet både fram och bak!

2010-08-14

Sötnos!


Lilla Alva kom och besökte mig en blåsig fredagkväll på Gislöv marknad. Mössan var kvarglömd hemma så vad passade bättre än att köpa en Timotemössa,( med en liten prinsesskrona på) givetvis var jag snabbt framme med kameran. Alva verkar dock ganska oberörd av sitt mössköp;)

2010-08-13

Heja Sverige


Inte ofta man får en beställning av en Morfar. Verkligen jätteroligt=)

Han ville ha ett Sverigeset till sitt barnbarn, jag fick fria händer.....


Detta är resultatet! Hoppas verkligen på en livebild så småningom!

2010-08-12

Bodysuit!


Till vintern så ska jag bli moster för andra gången, LÄNGTAR!


Tyckte det var dax att börja sy nu, så att har har lite Timotekläder att ta på sig när han föds.

Syster gillar hela pyjamasar, så valet föll på en sådan.


Tycker själv att den blev jättesöt, men tycker det är lite meckigt att få till en snygg ringning.

Tyget kommer från stoff & stil. Skulle vara trl 50-56, men det var nog bara ärmarna som var det, resten av dressen är mer 62-68. Så det fick bli en rejäl mudd i ärmen.


Får sy något annat som första plagg, så får han ha denna att växa i.

2010-08-11

Höstmys!


Så vad det snart dax för min lilla prinsessa att börja nollan. Tiden går alldeles för fort.

Garderoben behöver bättras på och detta är början.

Set i plych med singoallatunika och leggings. I mitt tycke är leggingsen i tightaste laget, men Tilde är supernöjd och tar dom inte på sig om det blir minsta lilla pös.

Tyget är från stoff och stil

Strl 122-128

2010-08-10

Pyjamas


Sytt en pyjamas till Teo, för det går ju faktiskt mot svalare nätter. Tyget är nytt på Stoff & Stil. Strl 86-92 med lite längre mudd, för att vara lite.


Tvungen att låta honom stå på köksbordet för att få fota honom!

2010-08-09

Ännu mera Znok!


Två tröjor i strl 98-104 men lite längre efter beställarens önskemål.

Älskar verkligen Znoktygerna, underbar kvallite.


Gillar att jag fick bryta av med den turkosa mudden på draktröjan.

2010-08-08

Drakar!!!!


För ett tag sen hade jag en utlottning i bloggen av valfri mössa. Vinnaren valde en mössa i det rosa draktyget och passade samtidigt på att beställa en brun mössa till lillebror.

I stället för mina vanliga topmössor ville beställaren ha lite baggymodell. Hoppas dessa kommer att passa!

2010-08-07

Nya tyger =)


Fördelen med att hösten är på väg är alla nya tyger som komme. Åkte iväg idag för att köpa en bit blått och en bit gult tyg, och kom hem med dessa(+blått och gult faktiskt)

Konstigt att man kan känna sådan tillfredställelse över lite tyg. Men jag är verkligen sååååååå nöjd! Lovar terkomma med sydda plagg=)

2010-08-06

Sitt inte och uggla ;)


Set med body och byxa i strl 50-56. Tyger från stoff och stil. Blev riktigt nöjd, gillar kombinationen med det randiga!

2010-08-05

WIIIHHOOOOOO!!!!


Gissa om jag blev glad i dag när posten kom och dessa fantastiska tygerna från ZNOK fanns med. Tänk va lite som ska till för att man ska bli glad. Älskar dem verkligen. Har ännu inte vågat sätta saxen i dem, vill verkligen vara säker på vad jag ska göra med dem först.

Tusen tack Jenny på ZNOK för toppenservice!!!!

2010-08-04

Present!


För ett tag sen så fick en arbetskamrat sin tredje flicka. När jag ick frågan om jag ville sy något i present åt henne så blev svaret självklart ja.


Blev ett set med byxa och tröja i strl 62-68, så att hon kan använda det ett tag. Bebisar har ju en förmåga att växa alldeles för snabbt. Valde det underbara fordonstyget av Johanna Ahlard,till en tröja och matchade med ett par röda muddbyxor.

2010-08-02

Marknaden över=)





Nu är Gislövs marknad slut för det här året. Slut är även jag......efter MÅNGA timmar vid symaskinen och en lång men fantastiskt rolig helg. Tusen tack alla som gjort helgen såååååååå bra =)

Laddar nu för nästa marknad som blir Mikaeli/Palmfestivalen i Trelleborg 27-28/8.
Hoppas självklart på samma fantastiska respons där. En del av det som inte blev sålt i Gislöv kommer att finnas där, men även en hel massa nytt. Nya tyger på ingång. Drakar, vikingar och ugglor!!! Hoppas vi ses där!